El que va ser ajudant de Camp del rei Joan Carles, el general de divisió d'Infanteria de Marina Juan Chicharro Ortega -a la reserva des de 2010-, s'ha convertit en el nou president executiu de la Fundació Nacional Francisco Franco (FNFF), entitat dedicada a l'enaltiment i apologia del dictador i el seu règim polític.

El mateix Chicharro, en una nota publicada aquest divendres per FNFF assegura que en el seu nou càrrec vetllarà "pel respecte al que va significar l'obra d'un home com Francisco Franco", ja que, al seu parer, "Espanya és avui el que és gràcies a la immensa tasca social" del dictador.

El nou dirigent de l'entitat ultra assegura a més que el seu esforç es dirigirà a "la defensa de la veritat històrica", justificant tant la guerra que van emprendre els militars colpistes com el règim de tall feixista que la va succeir, assegurant que l'actual democràcia "no té altra legalitat i legitimitat que la procedent del règim de Franco".

En la seva nota, Chicharro també al·ludeix a la situació actual, "quan veiem trontollar la unitat d'Espanya", moments en què, al seu parer, "la figura de Francisco Franco creix en la història".

El nou líder de la Fundació Francisco Franco tanca el seu comunicat amb les habituals proclames franquistes “¡Viva España! ¡Arriba España!”.

A favor de l’actuació militar a Catalunya

Al febrer del 2013, ja en la reserva, Juan Antonio Chicharro va suggerir que l'exèrcit espanyol havia d’actuar en cas de secessió. Així ho va afirmar en una conferència el 6 de febrer a Madrid que portava per títol 'Forces Armades i ordenament constitucional', i en la qual va fer afirmacions com "la pàtria és anterior i més important que la democràcia. El patriotisme és un sentiment i la Constitució no és més que una llei".