El Frankfurter Allgemeine, considerat el principal diari alemany i el més influent en l'àmbit econòmic, s'ha mostrat esparverat per la crisi econòmica que s'està congriant a Espanya, acompanyada d'una crisi política polaritzada. "Un altre cop Espanya està amenaçada per una catàstrofe", titula en diari, en una crònica del seu corresponsal, Hans Christian Rössler.

"El Regne d'Espanya està més polaritzat que mai, I ara té l'amenaça d'una recessió que fins i tot serà pitjor que l'anterior crisi financera", assenyala amb preocupació. Recorda que encara la seva pitjor crisi sanitària amb un govern en minoria i "amb la política greument dividida".

Al seu entendre, mentre les xifres del coronavirus donen esperança, perquè tendeixen a la baixa, el país llisca cada cop més profundament cap a "una situació d'emergència política".

Captura de pantalla 2020 05 20 a les 17.57.28

Segons el Frankfurter, durant els moments més durs de la pandèmia "no hi va haver temps per a les teories de la conspiració", però a mesura que s'han alleugerit les restriccions han esclatat protestes al carrer, i un dur enfrontament polític entre el govern espanyol i el PP.

"Uns 2,3 milions d'espanyols han resultat infectats, i gairebé 28.000 han mort. Hi ha nens que han perdut els pares i avis en l'espai de poques setmanes", recorda el rotatiu. 

Afegeix que si alguna cosa està clara, és que els espanyols no volen tornar al confinament. I apunta que l'Estat d'alarma s'ha perllongat avui per cinquena vegada al Congrés, amb una normalitat que, segons el govern, "no s'aconseguirà fins a finals de juny".