El Frankfurter Allgemeine Zeitung, el principal diari alemany, fa un repàs dels atacs espanyols que està rebent la Justícia alemanya, en un article titulat Els alts magistrats espanyols critiquen la Justícia alemanya. "A Espanya, les crítiques a la posta en llibertat de Puigdemont s'han mantingut durant quasi dues setmanes. El Tribunal Suprem ha parlat amb paraules inusualment directes, i un diari digital -en referència a El Español- ha fet comparacions radicals", ha indicat.

El diari recorda les expressions contra el Tribunal d'Schleswig-Holstein a la interlocutòria del Tribunal Suprem en resposta a un recurs que havia presentat Jordi Sánchez, però remarca que s'estan produint atacs espanyols en molt altres àmbits.

"Les crítiques a Alemanya no han cessat a Espanya des de fa quasi dues setmanes. A la pàgina de Facebook de l'ambaixada alemanya a Madrid, els espanyols hi expressen una "gran indignació" davant la decisió dels jutges alemanys, i exigeixen que aquesta es corregeixi. Alguns amenacen amb deixar de viatjar a Alemanya. La ministra alemanya de Justícia, Katarina Barley, ha estat acusada en una carta oberta d'haver perjudicat de forma greu Alemanya i Espanya en concedir protecció política a Puigdemont, de qui diuen que utilitza els mètodes d'Stalin, Goebbels i la Mafia", apunta.

El rotatiu es mostra sorprès també perquè el diari El Español ha atribuit la posta en llibertat de Puigdemont al "reprimit passat nazi d'Schleswig-Holstein", definit com "el país de la segona oportunitat". A Alemanya hi va haver ruptura i no reforma com a Espanya, i aquestes al·lusions es consideren insultants.