El diari Frankfurter Allgemeine ha desmuntat l'extrema dreta espanyola en un reportatge, subratllant que beu de l'anticatalanisme. "L'enemic és a Catalunya", titula el principal rotatiu alemany.

Frankfurter afirma que a Espanya està creixent un populisme radical de dretes, que tindria la seva expressió en el partit Vox. Segons el diari, té un contingut espanyolista que el diferencia dels altres fenòmens ultres que hi ha a Europa. "És un populisme de dretes inusual: A Santiago Abascal (líder de Vox) les comunitats autònomes li molesten més que no pas els immigrants", afirma.

Frankfurter

El diari es mostra sorprès perquè fins ara l'extrema dreta espanyola no havia aparegut amb perfil propi. "Espanya semblava immune als populistes de dretes després de l'experiència del règim de Franco. Això pot estar canviant, malgrat que a Espanya la qüestió dels refugiats no és un tema candent", assenyala. En els altres països europeus els partits ultres basen el seu discurs en la política sobre els refugiats.

Explica que en el míting de Vox celebrat a Madrid el cap de setmana passat, el que va fer vibrar els assistents va ser quan va aparèixer a la pantalla el president a l'exili, Carles Puigdemont, "i la gentada es va posar a cridar: Puigdemont a prisión".