El diari Frankfurter Allgemeine, considerat el més important d'Alemanya, ha carregat contra el desori en què s'ha convertit la gestió del govern del PSOE i Podemos sobre la crisi del coronavirus, i ha denunciat que no té cap pla real de desconfinament i a més contínuament crea confusió.

"El govern espanyol encara no té un pla real", titula el Frankfurter, parafrasejant una valoració d'El Mundo, i afegeix que actua a remolc de les autonomies i del malestar creixent de la ciutadania. "Les quatre fases de transició que Sánchez va anunciar dimarts haurien de quedar completades a finals de juny. Però en comptes de proporcionar alleujament, el govern espanyol ha creat confusió", assenyala.

"A partir de dissabte, els adults a Espanya poden tornar a sortir a passejar, i dilluns estaran obertes les perruqueries. Però molts aspectes del pla de desconfinament creen confusió", indica el Frankfurter

"Les 17 comunitats en particular han incrementat la pressió sobre el govern de Madrid per tal que expliqui d'una vegada quan preveu relaxar les estrictes restriccions que va adoptar. Molts espanyols s'han impacientat, mentre fins i tot Itàlia ha presentat un pla de desconfinament. I Pedro Sánchez ha hagut de decidir una estratègia de desescalada abans del que tenia previst", explica.

Atribueix a aquesta improvisació que Espanya no hagi establert dates precises de desescalada, a diferència de la majoria de països europeus. El diari pronostica que hi haurà comunitats que "es mouran més de pressa" i acabarà formant-se "una manta de retalls de noves llibertats". Cita en aquest sentit el cas de les Illes Canàries i Formentera, on hi ha pocs contagis.