L'exministre de l'Interior en el primer govern de Mariano Rajoy, Jorge Fernández Díaz, ha assegurat aquest dimarts en una entrevistaEl Correo de Madrid, que el dictador Francisco Franco va guanyar la Guerra Civil gràcies a la incidència de la mare de Déu en el conflicte armat.

En paraules de l'exministre, s'han de buscar "altres raons" a la victòria del Cop d'Estat franquista l'any 1939. Per Fernández Díaz, aquestes "altres raons" és una "influència extraordinària i sobrenatural", és a dir una intervenció divina va fer guanyar la guerra civil a Franco. L'exministre, però, segueix i assegura que "humanament", el Cop d'Estat, era "una empresa condemnada al fracàs".

En la mateixa entrevista, Fernández Díaz, també assegura que, en un primer moment, el Cop d'Estat no va triomfar i que res feia preveure que Franco sortiria com a guanyador de la Guerra Civil , ja que la República controlava el poder econòmic, l'industrial i també tenia el suport de la Unió Soviètica.

Cal recordar, que l'exministre és conegut per ser un cristià devot, que fins i tot va arribar a condecorar amb la màxima distinció a la Mare de Déu, concretament va homenatjar a la nostra Senyora María Santíssima de l'Amor.