L'expresident de la Generalitat del País Valencià, Francisco Camps, s'enfronta a dos anys i mig de presó i deu d'inhabilitació per delictes de prevaricació i frau en l'adjudicació del muntatge d'un expositor del Fitur en el marc de la trama Gürtel el 2009. El judici començarà dilluns que ve a l'Audiència Nacional, després que s'hagi ajornat per problemes tècnics, pel qual diversos exmembres del PP valencià, persones involucrades en l'empresa Orange Market i beneficiaris de la trama ja han confessat la seva culpabilitat mitjançant acords amb la Fiscalia, cosa que, de moment, Camps s'ha negat a fer. El líder de la trama, Francisco Correa, el seu número dos, Pablo Crespo, l'administradora, Isabel Jordán, el gerent d'Orange Market, Cándido Herrero, i el responsable de l'empresa, Álvaro Pérez Alonso, àlies 'El Bigotes', han remès escrits de reconeixement dels fets i s'han adherit a les conclusions plantejades pel ministeri públic.

Camps s'enfronta a l'últim judici per la Gürtel

Gairebé catorze anys després de l'esclat d'aquest cas de corrupció al PP, l'Audiència Nacional encara té peces de la macrocausa per jutjar. La que comença aquesta setmana portarà de nou al banc dels acusats l'expresident valencià (2003-2011) Francisco Camps, després que la justícia l'absolgués d'altres causes relacionades, com 'la dels vestits'. La Fiscalia considera que va participar de manera activa en la contractació de Fitur 2009 a favor d'Orange Market, una empresa vinculada a la caixa B del PP.  La sospita és que Correa, 'El Bigotes' i Herrero, es van concertar amb Camps perquè aquest, com a màxima autoritat autonòmica, disposés el necessari perquè el contracte del muntatge de l'estand de Grans Projectes de Fitur fos adjudicat directament a Orange Market.

L'expresident valencià assegura que és innocent

L'expresident Camps no ha signat, a diferència d'una desena d'acusats, un acord de conformitat amb la Fiscalia, perquè manté la seva innocència. Camps va demanar fa mesos al tribunal que no tingués en compte les confessions d'aquests acusats com un "instrument incriminatori" contra ell. L'acusen de donar instruccions a l'exdirectora general de promoció institucional Salvadora Ibars perquè li adjudiquessin a la filial de Gürtel a València, Orange Market, el muntatge d'un expositor del pavelló de la Comunitat Valenciana per 366.529 euros. Anticorrupció sosté que les empreses de Gürtel es van assentar a la comunitat el 2003 per "aprofitar les possibilitats de negoci que els va oferir" Camps i "una posició avantatjosa en la convocatòria i adjudicació de contractes públics".