Bons pronòstics per al PSIB. En les pròximes eleccions autonòmiques, els socialistes tornarien a ser els guanyadors, repetint pràcticament els resultats del 2019: entre 19 i 20 escons. Així doncs, segons l'enquesta de Simple Lógica per a ElDiario.es, Francina Armengol tornaria a guanyar, malgrat la lleu revifada del Partit Popular (PP). 

📩 Eleccions a Espanya 2023: quan i on hi ha municipals, autonòmiques i generals aquest any?

Els populars passarien dels actuals 16 escons a un ventall de 17 o 18 diputats. És una millora, però no suficient. El renaixement del PP en aquestes autonòmiques i municipals que planegen des de Gènova no augura tan bon resultat a les Illes Balears com en altres territoris. Tanmateix, cap dels dos partits obté un gran nombre d'escons, ja que, un cop més, el partit que vulgui governar necessitarà trobar socis en l'arc parlamentari. 

eleccions balears

Font: elDiario.es

Repetint la fórmula: PSIB, Més i Unidas Podemos

Els resultats que augura per al PSIB l'enquesta a les Illes Balears li presenten la possibilitat de repetir l'actual pacte que té amb Més per Mallorca i Unidas Podemos. Per una banda, Més milloraria els seus resultats, passaria de 3 escons a un ventall de 6 o 7. Unidas Podemos, en canvi, perdria un escó, passant de 6 a 5. Malgrat les pujades i baixades d'escons entre els partits, tots tres es troben en la posició de repetir el pacte de govern per quatre anys més, fent així que aquest fos el tercer mandat consecutiu de les esquerres a les Balears. 

Millors resultats a la dreta que l'any 2019

No només el PP millora els seus resultats respecte al 2019, també ho fa l'extrema dreta de Vox. Dels 3 escons que ostenta ara, podrien arribar a 6 o 7, segons el sondeig. És a dir, que, en línies generals, la dreta millora els seus resultats respecte a les passades eleccions. Tanmateix, no és suficient per oferir una alternativa. 

L'única força que no millora els seus resultats en l'espectre de la dreta és Ciutadans. La refundació de la formació taronja no ha servit de res en aquest cas i no sembla que en cap altre. Quedarien fora de l'hemicicle i perdrien els 5 diputats que van aconseguir el 2019. 

Més aspiracions de cara a una nova legislatura

En una entrevista a Europa Press, Francina Armengol va ser preguntada per si hi ha alguna administració que temin perdre després de les pròximes eleccions o que els agradaria guanyar, va recordar que al Consell d'Eivissa no governa el seu partit, per la qual cosa considera: "Per a nosaltres governar al Consell d'Eivissa és absolutament fonamental a partir del 28 de maig".

"Per això tenim un candidat com Pep Agustinet, perquè necessitem que Eivissa vagi acompanyada del Govern", ha declarat abans de censurar que a la més gran de les Pitiüses s'hagi fet "molt poca cosa per no dir res", per exemple, en polítiques socials o ordenació turística.