L'agència France Presse ha indicat que "l'estratègia de distensió a Catalunya que va iniciar Pedro Sánchez es complicarà", després de la crisi que ha aparegut al govern català.

"El president independentista de Catalunya ha anunciat aquest dimecres la pròxima convocatòria d'eleccions anticipades per una crisi que s'ha obert al moviment independentista, que complicarà la estratègia de distensió que va iniciar Pedro Sánchez", ha indicat. 

Segons France Presse, aquesta crisi "pot complicar la mesa de negociació amb el govern espanyol del socialista Pedro Sánchez, que s'havia compromès a buscar una solució al conflicte català arran d'un acord amb ERC, que va ser criticat per Torra i el seu antecessor Carles Puigdemont".

L'agència francesa situa com a detonant de la crisi dilluns passat. "El divorci s'ha consumat aquesta setmana quan el president del Parlament català, Roger Torrent, d'ERC, va assumir una ordre judicial [en realitat de la JEC] per retirar la condició de diputat a Torra, que li havia demanat que desobeís aquesta ordre", indica.