La presència d'una espanyolista ultra al vídeo de campanya del candidat a l'Ajuntament de Barcelona Manuel Valls ha escandalitzat la premsa francesa. Es tracta d'una noia que l'any passat va cantar a ple pulmó una versió de l'himne d'Espanya amb la lletra franquista a plaça Catalunya, al costat d'un estand pels presos polítics i represaliats.

L'espanyolista és la primera que apareix ara en el vídeo de suport a Valls, i diu que l'ex-primer ministre francès és per a Barcelona "canvi, unió i esperança".

La premsa francesa s'ha sorprés molt de l'aparició d'aquesta noia; Le Figaro destaca que, tot i que Valls ha eliminat el vídeo i ha negat qualsevol aliança amb la ultradreta, "la polèmica s'infla a Catalunya".

Le Figaro assegura que l'equip de campanya de Valls els ha assegurat que es va decidir eliminar el vídeo "després de confirmar el rerefons de la noia i els antecedents que es desconeixien en el moment de publicació de l'spot".

Per la seva banda, el diari regional Ouest France apunta: "Malestar a casa de Manuel Valls. El candidat a l'alcaldia de Barcelona va publicar un vídeo de campanya en el qual apareixia una activista d'extrema dreta".

Ouest France explica als seus lectors que la versió de l'himne que la noia cantava a plaça Catalunya és amb la lletra del poeta franquista José María Pemán.  

En la mateixa línia, la plataforma de notícies francesa Loopsider ha fet un muntatge amb el vídeo de campanya de Valls i imatges de l'espectacle de la jove a plaça Catalunya.