El president de la Generalitat, Quim Torra, i el president espanyol, Pedro Sánchez, no es reuniran finalment el proper 21 de desembre, segons ha informat TV3. Sánchez, que serà a Barcelona per presidir un Consell de Ministres, no es trobarà amb el seu homòleg català perquè la Generalitat no vol només una fotografia, i Madrid descarta una reunió bilateral dels dos governs.

Precisament aquest dimarts, el president de la Generalitat oferia a Sánchez celebrar al Palau de la Generalitat una cimera entre els dos governs coincidint amb la reunió del Consell de Ministres.

Així ho va plantejar el director de l'Oficina del President, Josep Rius, en una carta enviada dimarts, en nom de Torra, al director del gabinet de la presidència del govern espanyol, Iván Redondo.

En la roda de premsa posterior al Consell Executiu de dimarts, la portaveu del Govern, Elsa Artadi, va assegurar que "pels canals oficials" no hi havia cap confirmació que se celebrés el Consell de Ministres del 21 de desembre, però que de tota manera ho volien aprofitar per "proposar una trobada" que, segons la petició del Govern, seria entre executius i no només entre presidents, que era la idea amb què treballava Pedro Sánchez. Finalment no es trobaran.