El president espanyol, Pedro Sánchez, va trobar-se amb el president Pere Aragonès davant del Cercle d'Economia, just l'endemà que el CNI reconegués que havia espiat a l'Aragonès i al president a l'exili, Carles Puigdemont.  Aragonès va rebre a Sánchez moments abans a les portes de la jornada amb posat seriós i li va advertir que la situació és "molt greu". Tot i això, la foto que ha corregut per les xarxes és la d'Aragonès rient al costat del president espanyol, una instantània que molts han criticat perquè aparenta una total normalitat entre les relacions de tots dos. De fet, el periodista Antonio Baños ha ironitzat sobre la imatge, assegurant que "mira i mira" però no troba "cap conflicte català". Aquest sarcasme l'ha replicat el cantautor Lluís Llach, però amb un to molt més dur. Llach ha afirmat que la fotografia de la normalitat política entre el màxim representant espanyol i català representa "un èxit del supremacisme espanyol".

"La situació és molt greu. Cal una trobada urgent", hauria advertit el president català a l'espanyol mentre esperaven a la porta de l'hotel, on se celebren les jornades del Cercle d'Economia, l'arribada de la presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen, a qui es va lliurar el premi d'aquesta entitat a la construcció europea. Des de la Moncloa s'assegura que Sánchez va aprofitar aquests moments per advertir Aragonès que "cal resoldre la situació", a més d'emplaçar el president a "pensar en els catalans". Tots dos haurien acordat concertar una trobada. A la intervenció posterior davant del Cercle, Sánchez no va fer cap referència al CatalanGate. Aragonès, acompanyat dels ministres de Cultura, Miquel Iceta, i Infraestructures, Raquel Sánchez, i el president del Cercle, Javier Faus, va rebre Sánchez quan va baixar del seu vehicle, amb tots els focus pendents de la salutació que intercanviaven just l'endemà que la directora del CNI expliqués a la comissió de secrets oficials que havien espiat Aragonès amb autorització judicial. El president, que va expressar públicament la irritació de l'executiu i va reclamar l'assumpció de responsabilitats per aquest cas, va rebre el president espanyol sense dissimular la fredor i amb posat seriós. Després d'aquesta primera salutació, que va durar uns breus instants, Sánchez va saludar la resta de les autoritats que l'esperaven, i es va situar al seu lloc al capdavant de la comitiva, just al costat d'Aragonès, amb la qual cosa van tenir oportunitat d'intercanviar impressions mentre esperaven l'arribada de Von der Leyen. Tot plegat, sempre davant dels mitjans pendents de les cares i la gesticulació. Va ser poc més de dos minuts de conversa, sempre amb posat seriós, i mentre el president del Cercle intentava mantenir la distància gairebé impossible a la fila d'autoritats. 

Tot i els esforços del president Aragonès de mantenir una aparença freda davant de càmeres. Per les xarxes socials va córrer com la pólvora una fotografia molt diferent de la del posat seriós que van immortalitzar les càmeres dels mitjans de comunicació. Aragonès i Sánchez somrient mentre parlen amb Von der Leyen. Una situació que ha molestat molt a alguns sectors de l'independentisme. I així ho han fet palès via Twitter.