La vicepresidenta en funcions del govern espanyol, Carmen Calvo, ha manifestat que la fórmula per evitar unes noves eleccions és formar "un govern progressista que no s'hagi de sustentar sobre l'independentisme". Com és habitual, Calvo ha carregat contra Podemos, instant als de Pablo Iglesias que "assumeixin la seva responsabilitat".

La dirigent socialista, que ha assistit aquest matí a la presa de possessió de Javier Lambán com a president del Govern d'Aragó, ha declarat, davant dels mitjans, que el PSOE amb 123 escons ha assolit "una gran victòria electoral". Ha insistit que el seu partit ha intentat durant tot el mes de juny, que Unidas Podemos "comprengués que l'important és el programa, els objectius, les polítiques i després els altres elements".

Així mateix, Calvo ha demanat responsabilitat per a les dretes espanyoles ressaltant que Espanya no és una paraula buida i ha de ser també la seva responsabilitat. Ha considerat que "no poden obstaculitzar la majoria que ha sortit de les urnes, que és una majoria clara, no suficient". En aquest sentit ha afegit que els partits de dretes "haurien d'aplanar el camí" per facilitar una investidura.

Tot i així, Calvo és optimista i creu que encara tenen temps per davant i està convençuda que es pot investir Sánchez com a president, sempre que els partits ocupin el seu lloc i se sàpiga si "construeixen o destrueixen".