Força per governar”. Aquest és el missatge central de la campanya del PSC per a les eleccions catalanes del proper 12 de maig. És el lema que el partit ha escollit per simbolitzar que estan “preparats per governar” i que, per aconseguir aquest objectiu, apel·len d'una manera “transversal” al suport de la gent per assolir-ho. De fet, l'eslògan forma part d'una mena de transició en tres fases que dibuixa el full de ruta dels socialistes per arribar a la Generalitat: primer, va ser l''Ara toca Catalunya', que va ser el missatge del congrés que els socialistes van fer al març per ratificar Salvador Illa com a primer secretari i com a candidat a la presidència; després va ser l''Unir i servir' per destacar el pla per Catalunya; i ara és el 'Força per governar', que il·lustra “l'objectiu final” i és la manera en què es pot aconseguir aquest “pla”. Serà una campanya marcada per la presència de Pedro Sánchez en cinc actes.

🗳️ Eleccions a Catalunya 2024: calendari, candidats i tota la informació

En una atenció als mitjans de comunicació, la viceprimera secretària dels socialistes i cap de la campanya del 12-M, Lluïsa Moret, ha destacat que aquest missatge té com a fonament “l'unir i servir per impulsar la tercera gran transformació social a Catalunya” i apel·la “als catalans i catalanes que, independentment del que pensi, sentin o parlin la llengua que parlin, tinguin clar que és el moment d'iniciar una nova etapa per fer avançar Catalunya i posar l'èmfasi en els problemes a abordar”. “Interpel·lem a tots els catalans demanant-los força per governar, un suport ampli i transversal perquè aquest projecte sigui la pedra angular del Govern”, ha afegit la també presidenta de la Diputació de Barcelona. En aquest sentit, el PSC advoca per un “govern fort i estable”: “Només així podrem impulsar aquesta tercera gran transformació”.

Cartell PSC 12 maig 2024
El cartell electoral del PSC per al 12 de maig.

Els socialistes també han presentat el seu espot electoral, on apareixen imatges centrades en serveis com la salut, l'educació o imatges quotidianes com una mare cridant els seus fills per anar a dutxar-se i una altra noia que comença a córrer. Al llarg del vídeo, se sent Illa pronunciar: “Hem perdut 10 anys, és veritat, però nosaltres no som dels que es rendeixen, ni de rendir-nos, ni de tornar enrere”. “Perquè creiem en el futur d'aquest país, cal tornar a creure en el diàleg, en l'unir i servir, en la nostra sanitat i la nostra educació pública. Ha arribat el moment de tornar a ser el que sempre hem estat”, afegeix Illa. En aquest moment, el candidat socialista apareix al seu despatx a la seu del PSC arremangant-se la camisa i, assegut a la seva taula, apunta: “El proper 12 de maig, tornem a creure en Catalunya amb totes les nostres forces. Força per governar”.

Pedro Sánchez participarà en cinc actes de la campanya del PSC

Per als socialistes catalans, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, és tot un actiu electoral. En aquest sentit, enfoquen aquesta campanya com a “transcendental” i es comptarà amb la participació del cap de l'executiu en cinc actes, tot un rècord. Fins al moment, estava definit que Sánchez s'implicaria en els actes d'obertura i tancament de la campanya, que es faran a Sabadell aquest dijous i al pavelló Vall d'Hebron de Barcelona el 10 de maig, respectivament. Durant la presentació de la imatge de campanya, Lluïsa Moret ha avançat que Sánchez també participarà en l'acte dels socialistes d'aquest diumenge a Santa Coloma de Gramenet i també assistirà a dos actes de la propera setmana: el 2 de maig, anirà a Sant Boi de Llobregat i, el 4, a Montmeló. A banda de Sánchez, també s'hi arremangarà l'expresident del govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero, que participarà als actes d'inici de campanya. Concretament, Zapatero acompanyarà Salvador Illa el divendres a la tarda a Lleida i, el dissabte al migdia, a Tarragona.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!