El president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, ha relativitzat avui la decisió de Banc Sabadell d'estudiar el trasllat de la seva seu fora de Catalunya i la decisió en aquest sentit pressa ja per alguna empresa, que creu que no és necessari i que "no servirà per a res".

Preguntat pels periodistes sobre els moviments de bancs i empreses que s'estan registrant aquests dies després del referèndum de l'1-O, Gay de Montellà ha assegurat que "qualsevol deslocalització o desplaçament de seu no és bona notícia".

"Desitgem que siguin mesures provisionals o purament un pla B, però que no es portin a terme. Estem convençuts que serà així. Creiem que no respon a una seriosa valorització del que és una empresa. Ho entenc per a les tecnològiques que els és igual on són però no té sentit en l'àmbit industrial ni en el financer", ha subratllat.

En aquesta línia, s'ha mostrat convençut que aquests moviments empresarials "no serviran per a res i tot tornarà al seu curs en pocs dies".

Reunió del Banc de Sabadell

En relació directa al cas del Banc Sabadell, que aquesta tarda reunirà de manera extraordinària el seu consell d'administració per valorar el trasllat de la seva seu, el president de Foment ha assegurat que "respecta les seves decisions i es tracta d'una gran entitat, solvent i ben gestionada, que prendrà la millor decisió en defensa dels seus interessos i per enfortir el sistema bancari".

Després d'assenyalar que "no li agrada" els canvis de seu d'entitats financeres catalanes, ha animat els particulars a no obrir comptes fora "perquè d'aquí a sis mesos es preguntarà per què ho ha fet i no hi guanyarà res".

Malgrat relativitzar l'impacte en l'economia catalana dels desplaçaments de seus, el representant de la principal patronal catalana ha apuntat que té constància que algunes companyies han obert segones delegacions fora de Catalunya o s'han emportat fora part de l'activitat davant l'eventualitat d'una declaració unilateral d'independència.