El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha acusat al govern espanyol d'"expulsar unilateralment els empresaris i els sindicats" de la taula de diàleg social en haver pactat amb EH Bildu la derogació de la reforma laboral.

"Si volen tornar a la taula de diàleg que facin plantejaments objectius, que rectifiquin, que ho comparteixin a la taula de diàleg social", ha exigit Sánchez Llibre aquest divendres en una entrevista a Catalunya Ràdio.

Ha assegurat que d'aquesta crisi cal sortir-ne conjuntament, amb empresaris, sindicats i govern pactant mesures com en la del 2008, i ha explicat que el que ha fet la CEOE "no és una ruptura definitiva, és una suspensió" de les negociacions.

Ha reclamat que el govern espanyol "rectifiqui, com va fer ahir la seva vicepresidenta tercera, Nadia Calviño, i que admeti que va ser un error gravíssim el que va pactar", ja que considera que el que necessita l'economia ara és reactivació i recuperació de l'ocupació.

"Si ens truquen i posen sobre la taula el que realment avui necessita l'economia espanyola, lògicament estic convençut que ens reunirem", ha insistit, i després ha opinat que aquest pacte és electoralista i que realitzar-lo requeriria uns tràmits parlamentaris que poden durar al voltant d'un any, segons les seves paraules.

Sánchez Llibre ha qualificat d'irrealitzable el que s'ha pactat, i ha explicat que estan disposats a plantejar "la modernització de la reforma laboral, amb elements que poden donar més flexiseguretat al mercat laboral".

Ha apuntat a fer canvis en el sistema d'educació i canvis estructurals, però ha insistit que aquest és un moment excepcional, en el qual estan en joc 4 milions de llocs de treball: "Es necessita la complicitat dels empresaris. Som els que podem generar llocs de treball".