La Fiscalia podria investigar si el rei Joan Carles es va acollir a l'amnistia fiscal del govern de Mariano Rajoy el 2012 per regularitzar les suposades comissions milionàries cobrades de l'Aràbia Saudita. Segons avança El Suplement de Catalunya Ràdio, aquesta seria una de les vies d'investigació que el ministeri fiscal té sobre la taula en aquests moments.

Per aclarir-ho, la Fiscalia ha de demanar aquesta informació, fins ara oculta, a l'Agència Tributària. En el cas que es confirmés que l'actual rei emèrit es va acollir a aquest procés per transferir a Espanya part dels diners que tindria en comptes de Suïssa, no se li podria imputar delicte fiscal ni blanqueig de capitals, per una reforma del codi penal del mateix 2012.

L'amnistia fiscal va ser un període obert pel llavors ministre d'Hisenda Cristóbal Montoro que permetia durant sis mesos regularitzar diners no declarats a l'Estat. D'aquesta manera, no calia justificar l'origen dels fons i l'única condició era que haguessin estat obtinguts abans de 2010.

L'examant del rei emèrit, Corinna Larsen, assegurava en la gravació d'una trobada amb l'excomissari Villarejo que Joan Carles sí que es va acollir a l'amnistia fiscal i que només va deixar una part dels diners en un banc suís a nom d'un cosí de l'ex monarca.