La Fiscalia del Tribunal Suprem s'ha mostrat favorable a suspendre la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, acordada per la Junta Electoral Central (JEC). D'aquesta manera el ministeri públic no s'oposa a la mesura cautelar de suspensió presentada per Torra davant de l'Alt Tribunal.

En l'escrit dirigit a la secció quarta de la sala contenciosa administrativa i signat pel fiscal Pedro Crespo, el ministeri públic considera "assumible" la petició de la defensa de Torra de deixar en suspens l'acord de la JEC del passat 3 de gener que acorda aplicar-li la inhabilitació com a diputat del Parlament. La fiscalia argumenta que "en ordre a la prudent i equilibrada preservació" dels "interessos públics", que podrien resultar "contradictòriament afectats" per la inhabilitació en un context "complex", aposta per no oposar-se a la mesura cautelar sol·licitada per Torra.

El Ministeri Públic reconeix l'autoritat de la JEC i diu que "l'administració electoral tindria competència per resoldre sobre la inelegibilitat pròpiament dita dels candidats, per un cop aconseguida per aquests la condició de electes, i en tot cas, com s'acaba d'indicar, adquirit l'estatus ple de diputat, correspondria en exclusiva al Parlament la competència per apreciar, ja transformada la causa d'inelegibilitat en pressupost d'incompatibilitat, la existència i els efectes d'aquesta inelegibilitat sobrevinguda".

 

El Suprem va rebutjar la setmana passada la suspensió urgent de la inhabilitació i va demanar a les parts que es pronunciessin sobre la mesura cautelar ordinària.