La Fiscalia de Madrid recorrerà al Tribunal Suprem la condemna a un any de presó per a l'excomissari de la policia espanyola, Eugenio Pino, per revelació de secrets, segons ha avançat aquest divendres ElDiario.es. La Fiscalia manté així el seu criteri des que el cas va sortir a la llum, quan no va apreciar delicte ni de Pino ni d'un dels seus col·laboradors Bonifacio Díaz Sevilla. L'antic cap operatiu de la Policia amb el PP va ser condemnat en el marc de l'operació Catalunya per lliurar a la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) i al CNI una memòria USB amb dades personals i empresarials per a la causa relativa a la família de l'expresident català Jordi Pujol. Diferents comandants de la Policia van intentar inflar amb informació robada el cas de corrupció que està en mans de l'Audiència Nacional. Pino juntament amb un dels seus col·laboradors, l'inspector cap Bonifacio Díaz Sevillano, van quedar absolts per l'Audiència Provincial de Madrid, no obstant això, el Tribunal Superior de Justícia va revertir el veredicte i va condemnar l'excomissari Pino.

Les actuacions de la policia patriòtica del PP s'han vist afectades en les últimes setmanes, començant per la imputació del que aleshores era el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, juntament amb altres membres del seu govern, tot i que la investigació es durà a terme pels jutjats d'Andorra. Ni la persecució a Podemos ni l'Operació Catalunya han derivat en més causes judicials a Espanya que la relativa amb la memòria USB contra els Pujol per la qual la Fiscalia demana l'absolució de Pino. En canvi, l'exdirector adjunt, els seus col·laboradors policials i la cúpula d'aquell Ministeri de l'Interior sí que estan processats pel cas d'espionatge amb fons reservats a l'extresorer del PP, Luis Bárcenas. 

El TSJ recorrerà la sentència

El Tribunal Superior de Justícia va confirmar la sentència del cas Pendrive de la família Pujol el passat 25 de maig davant la Fiscalia i aquesta va utilitzar el termini de 48 hores per anunciar que recorrerà en cassació davant el Tribunal Suprem perquè la resolució "no s'ajusta al dret". Per altra banda, la defensa de Pino també ha anunciat que presentarà un recurs contra aquesta condemna d'un any. En la resolució, els magistrats del TSJM estimaven el recurs d'apel·lació presentat pel fill gran del clan, Jordi Pujol Ferrusola, a més de la pena de presó, al pagament d'una multa de 7.200 euros i a indemnitzar Pujol Ferrusola en la quantitat de 2.000 euros. Els jutges determinaven que Eugenio Pino, en el moment que es van produir els fets, era director adjunt operatiu del Cos Nacional de Policia, i, per tant, si va incórrer en un delicte en facilitar al CNI, a la UDEF i al jutjat d'Instrucció número 5 de l'Audiència Nacional un llapis de memòria amb informació de Jordi Pujol Ferrusola sense advertir “en cap moment l'autoritat judicial de l'origen il·lícit de la prova”.  

El jutge instructor del cas Pujol en aquell moment, José de la Mata, va ser qui va advertir de les pràctiques dels policies que actuaven sota les seves ordres, va ocultar la informació per no contaminar la causa, va practicar diverses diligències i finalment, va remetre als jutjats competents els fets per la comissió dels presumptes delictes de prevaricació, frau processal i fals testimoniatge.