La fiscalia de l'Audiència Nacional ha rebutjat admetre a tràmit les querelles que va presentar el partit polític Vox i l'associació de juristes Movimiento 24DOS contra la jutgessa belga que va admetre la demanda civil contra el magistrat del Tribunal Suprem que ha instruït la causa del procés sobiranista, Pablo Llarena, i també contra el president Carles Puigdemont, l'advocat d'aquest Gonzalo Boye, els quatre consellers en l'exili i la traductora de la demanda que van presentar.

De fet, demana que s'arxivi el cas. I qualifica d'inversemblant l'acusació: "La imputació es presenta certament inversemblant. No es compadeix l'admissió a tràmit de la demanda o la citació almenys del demandat amb l'acció típica de la «publicació» o «execució» a Espanya d'ordres, disposicions o documents d'un govern estranger, ni encara en l'hipotètic cas de que es pogués entendre que amb aquesta acció s'atempta contra la independència o seguretat de l'Estat".

Al llarg de l'argumentació de la Fiscalia, manté en tot moment, que no es donen els requisits ni per la rebel·lió ni per la sedició perquè no hi hagut un aixecament violent.  Cal dir que es tracta del mateix Fiscal que va defensar la presó contra Jordi Sànchez i Jordi Cuixart pels mateixos delictes i per uns fets o no hi va haver violència. També va ser qui va demanar la presó contra els consellers i va defensar la querella per rebel·lió contra el Govern i part dels membres de la Mesa del Parlament.

La querella de Moviment 24DOS els atribuïa els delictes de prevaricació, usurpació de funcions, fals testimoni i falsedat documental, mentre que Vox va denunciar per rebel·lió o sedició, contra la pau i independència de l'Estat espanyol, usurpació de funcions i prevaricació.

Després d'analitzar el contingut de les querelles, el ministeri públic estima que la jurisdicció espanyola "no és competent per conèixer els fets" i també considera que "no es presenten els elements dels delictes indicats".