La Fiscalia ha traslladat al Suprem la petició que es reactivi l’euroordre de detenció de Carles Puigdemont, amb validesa a Dinamarca, un cop ha rebut de la Moncloa confirmació oficial que el president ha viatjat a Copenhaguen. La petició de detenció és per presumptes delictes de rebel·lió i/o sedició, i el ministeri públic ha demanat "que s'expedeixi a la major urgència una ordre europea de detenció de l'investigat pel delicte de rebel·lió i/o sedició dels articles 472 i 473.2, 544 i 545.1 del Codi Penal (castigat en l'art. 98.1 i 2 del codi penal danès amb penes de fins a cadena perpètua revisable)".

La Fiscalia justifica la petició de detenció perquè Puigdemont és un pròfug: "L'art. 39.3 de l'esmentada llei 23/2014 condiciona la seva emissió que aquesta sigui sol·licitada pel fiscal o l'acusació particular que actuen en el procés, el ministeri fiscal demana expressament la seva emissió, el que resulta obligat tenint en compte que es troba fugit de la justícia espanyola".

De fet, fonts de la Moncloa asseguren que han posat a disposició de la Fiscalia tota la informació que tenen les forces de seguretat sobre "la situació de Puigdemont". La Fiscalia ja va fer públic un comunicat diumenge avançant que demanaria al magistrat del Suprem Pablo Llarena que dictés l'euroordre si Puigdemont viatjava a Dinamarca. La decisió, però, l'ha de prendre el jutge tal com recorda el govern espanyol. Tanmateix, fonts de l'Executiu es mostren disposats a col·laborar amb les necessitats de la justícia sempre que calgui.

El govern espanyol es mostra disposat a col·laborar "en tot moment" amb la justícia si decideix emetre —ja seria el segon cop— una ordre europea de detenció contra Puigdemont, que assisteix aquest dilluns a un debat a la Universitat de Copenhaguen. El ministeri públic ja va avançar diumenge que sol·licitaria al jutge del Tribunal Suprem que activés aquesta euroordre si es confirmava que el president destituït sortia de Bèlgica.