La fiscalia s'ha oposat a la sol·licitud de llibertat de Carme Forcadell, Josep Rull, Jordi Sànchez i Jordi Turull, Joaquim Forn i Dolors Bassa i manté, per tant, la seva posició respecte la situació de presó preventiva. 

En els escrits que ha emès el ministeri fiscal al Suprem, deixa clar que rebutja que el tribunal decreti llibertat provisional als sis líders independentistes per risc de reiteració delictiva que "podria convertir en impossible l'execució de la sentència".

Segons la fiscalia, que segueix veient risc de fuga en els acusats del procés, el manteniment de la presó és "més necessari" fins i tot que abans del judici. Considera que els processats no van demostrar penediment en l'últim torn de paraula, sinó tot el contrari. 

"Han insistit fins al final en el rebuig frontal a la restauració de l'ordre jurídic per part de l'Estat i en l'absoluta convicció que tornarien a cometre els fets delictius que són objecte del procediment". A més, afegeix que el judici ha demostrat la seva culpabilitat.

A l'espera de la sentència del judici al procés, l'escrit, de sis pàgines, assenyala que també hi ha risc de reiteració delictiva en tots ells, cosa que "podria convertir en impossible l'execució de la sentència".

"L'aparença de bon dret s'ha incrementat després del judici oral", que va ser vist per a sentència el passat 12 de juny, i per això "l'ambivalent temps" que duen en presó preventiva ha de valorar-se, segons el parer de la Fiscalia, "com a argument raonable de la possibilitat d'una efectiva condemna".

Les defenses dels acusats van demanar en la petició de llibertat que, acabat el judici, ja no era necessari mantenir-los a la presó i que no existia risc de fuga pel seu arrelament familiar a Catalunya.