La Fiscalia de Lleida demana cinc anys i nou mesos de presó per al raper Pablo Hasel i unes altres deu persones per presumptes desordres públics, atemptat contra agents de l'autoritat i lesions durant el 25 de març de 2018, en les protestes en la Subdelegació del Govern de Lleida contra la detenció a Alemanya de l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont.

En el seu escrit d'acusació, la Fiscalia recorda que a la data de les protestes el raper havia estat condemnat per l'Audiència Provincial de Lleida per un delicte de resistència a l'autoritat. El jutjat d'instrucció ha sol·licitat que es requereixi tots els acusats "que prestin una fiança conjunta i solidària de 14.613,61 euros", segons l'auto.

A Hasel se li acumulen les causes

En el seu escrit d'acusació, la Fiscalia sosté que els acusats van ocultar els seus rostres i caps amb caputxes i tapaboques i que alguns d'ells van acorralar els agents suposadament amb puntades de peu i empentes, els van treure les emissores de ràdio i els van llançar objectes i que el dispositiu de seguretat va haver de llançar trets a l'aire.

La sol·licitud de judici oral per part de Fiscalia arriba després del que la setmana passada el Tribunal Constitucional notifiqués la inadmissió a tràmit del recurs de Pablo Hasel contra la seva condemna a nou mesos de presó que va confirmar el Tribunal Suprem (TS) el passat mes de juny per delicte enaltiment del terrorisme, i injúries i calúmnies a la monarquia i a les forces i cossos de seguretat de l'Estat, per difondre missatges atemptatoris en xarxes socials.