La fiscalia demana 2 anys i 9 mesos de presó per a l'home que va agredir una dona el 2018 per treure llaços grocs al Parc de la Ciutadella de Barcelona. En concret, demana nou mesos per un delicte contra els drets fonamentals i llibertats públiques en la modalitat de lesió de la dignitat per motius discriminatoris i dos anys per un altre de lesions.

Considera també que concorre l'agreujant de discriminació per motius ideològics i de nacionalitat de la víctima. Els fets van tenir lloc el 25 d'agost del 2018, quan la dona, d'origen rus, estava amb el seu marit i els seus tres fils i va retirar llaços grocs del Parc de la Ciutadella. Tot seguit, l'acusat, J.B.G.B., li va donar un cop a la cara que la va fer caure i va continuar donant-li cops de puny.

"Guiat per l'animadversió"

El fiscal considera que l'home va actuar "guiat per la seva animadversió" als postulats ideològics no independentistes com a l'origen i nacionalitat de la dona.

A banda de la presó, el fiscal demana que l'acusat indemnitzi la víctima amb 400 euros per les lesions físiques i amb 3.000 més per danys morals.

A més, haurà de pagar-li l'import que s'acrediti per les despeses que ha hagut de pagar la víctima per a tractaments psiquiàtrics i psicològics pels fets ocorreguts.

L'agressor va ser detingut i, quatre dies després dels fets, el 29 d'agost de 2018, el magistrat del Jutjat d'Instrucció número 32 de Barcelona el va deixar en llibertat provisional amb càrrecs.

Foto principal: Imatge del 2018 del perímetre del Parc de la Ciutadella ple de llaços grocs pels presos polítics / ACN