La Fiscalia no descarta canviar l'acusació contra l'excomissari en cap dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, de rebel·lió a sedició en el judici a la cúpula del cos que començarà el 20 de gener a l'Audiència Nacional després que el Tribunal Suprem hagi descartat la rebel·lió en el judici a l'1-O.

En declaracions als periodistes a la Ciutat de la Justícia, la fiscal general de l'Estat, María José Segarra, ha assegurat que no faran cap modificació anticipada i que, quan les qualificacions fiscals "s'elevin a definitives, serà quan es pot produir aquesta modificació formal".

En preguntar-li per si la sentència del Suprem pot influir en el canvi de l'acusació a Trapero, ha declarat: "Evidentment la Fiscalia coneix el marc que suposa aquesta sentència i la transcendència que les reflexions i decisions que s'han adoptat té per a aquest judici" i altres que estan pendents.

L'Audiència Nacional jutjarà a partir de gener al major dels Mossos d'Esquadra Josep Lluís Trapero, els excaps polítics de la policia catalana Pere Soler i Cèsar Puig i la intendenta Teresa Laplana.

Al seu escrit de qualificació provisional, la Fiscalia sol·licita 11 anys de presó per a Trapero, Puig i Soler per un delicte de rebel·lió, mentre que Laplana s'enfronta a quatre anys de presó per sedició.