Després de l’aprovació al Parlament d’una moció de la CUP tombada pel Tribunal Constitucional, la Fiscalia General de l’Estat vol que s’investiguin possibles responsabilitats penals. És per això que, segons ha comunicat en una nota de premsa, ha instat la Fiscalia de Catalunya a “la incoació de diligències d’investigació amb el fi de valorar la possible transcendència d’aquestes decisions”. El document aprovat reiterava el dret a l'autodeterminació malgrat els advertiments de l'alt tribunal, però no serà publicat al butlletí oficial.

Minuts abans que la Cambra catalana aprovés el text, l'Alt Tribunal espanyol ha acordat suspendre el text independentista i ha tornat a advertir el president Roger Torrent que pot enfrontar-se a responsabilitats penals si no paralitza aquestes iniciatives. Com estava previst, el TC ha admès a tràmit els dos incidents d'execució que va interposar el govern espanyol divendres contra els dos acords de la Mesa que tramitaven la moció. 

Malgrat tot, el Butlletí Oficial del Parlament (BOPC) no publicarà finalment la moció de la CUP sobre l'autodeterminació. Després que s'hagi votat esquivant el TC, ja que s'ha sotmès a votació tres minuts abans que arribés la comunicació de la suspensió, els lletrats de la cambra s'han mostrat contraris a la publicació del text, durant la reunió de la Mesa posterior a la sessió matinal del ple, per les conseqüències que això podia comportar.