La Fiscalia de Barcelona ha obert diligències d'investigació contra la presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Elisenda Paluzie, per unes declaracions denunciades per Societat Civil Catalana (SCC) per presumptament donar suport a la violència, han informat a Europa Press fonts del ministeri públic.

SCC va denunciar Paluzie fa una setmana davant la Fiscalia per presumptes delictes d'incitació a la violència i als desordres públics, i presumpte delicte d'odi, per dir que els aldarulls ocorreguts a Catalunya després de la sentència de l'1-O "fan visible el conflicte" a l'exterior, en una entrevista de TV3.

La presidenta de l'associació sobiranista va valorar així els aldarulls ocorreguts a Catalunya arran de les protestes per la sentència del Tribunal Suprem (TS) als líders independentistes, i va indicar: "Són aquests incidents els que fan que siguem en la premsa internacional de manera continuada aquests dies, és a dir, que fan visible el conflicte."

Va afegir que la principal responsable és "la violència de l'Estat" perquè ha condemnat un moviment pacífic i democràtic a penes de presó, segons ella.

La denúncia de SCC

En el seu escrit de denúncia, SCC va indicar que la ANC promou i dona suport a través dels seus canals a les mobilitzacions dels CDR i que "amb una mínima activitat investigadora quedaria provada la connexió entre les proclames de la senyora Paluzie i els actes vandàlics i violents dels anomenats Comitès de Defensa de la República".

SCC va considerar que les declaracions de Paluzie tendeixen a "incitar a la violència i a la comissió d'actes vandàlics per considerar-los 'positius' per a la seva causa en tant que 'fan visible el conflicte'".

A més, l'entitat partidària de la unitat d'Espanya va afirmar en la seva denúncia que Paluzie "assenyala directament l'Estat com a responsable de la violència, dirigint-hi les mirades dels seus seguidors, i amb això aquest discurs d'odi envers un objectiu determinat i concret".