La Fiscalia s'oposa a la demanda dels sindicats mèdics que acusa a Sanitat d'inactivitat en el repartiment de material, en considerar que si bé és "un fet notori" que no van comptar amb tots els recursos al principi, aquesta situació no es va deure a un incompliment del Ministeri en les seves obligacions.

El Ministeri Públic ha remès a la Sala Contenciosa Administrativa del Suprem l'escrit que conté les seves al·legacions en resposta a la demanda interposada per la Confederació Estatal de Sindicats Mèdics (CESM) de la qual, no obstant això, no demana el seu arxivament total sinó parcial i es mostra favorable a continuar el procediment per obtenir una resolució del fons de l'assumpte.

La CESM va acudir al Suprem en considerar vulnerats una sèrie de drets dels professionals sanitaris davant de, al seu judici, "inactivitat" del Ministeri de Sanitat per "incompliment" del reial decret que va imposar l'estat d'alarma per no haver proporcionat una sèrie de material de protecció als centres.

Ara, la Fiscalia demana la inadmissió parcial del recurs o, subsidiàriament, la desestimació parcial de la demanda pel que es refereix al recurs per inactivitat administrativa.

El fiscal admet "el fet notori que els professionals sanitaris no han comptat, sobretot en els primers moments de la crisi, amb tots els recursos que necessitaven per fer front a la situació sobrevinguda per l'epidèmia del COVID-19".

Però entén que "no és possible trobar en aquest moment processal acreditació suficient que aquesta situació es degui, de manera objectiva, primordial i determinant, en acreditada relació de causa-efecte, a un concret i identificable incompliment per l'Administració, de la seva obligació d'adoptar mesures dirigides a garantir la possibilitat de determinar la millor distribució al territori de tots els mitjans" per combatre l'epidèmia.

El fiscal, en canvi, sí que demana de continuar endavant respecte a la vulneració del dret fonamental a la integritat física del personal sanitari que al·lega la demanda.