La Fiscalia demana vuit anys i mig de presó per a un jove que va participar en una concentració contra Vox. Ricard Llorente, un jove de 25 anys, veí i regidor de Vilajuïga (Alt Empordà), serà jutjat aquest dijous per suposadament haver llançat una pedra contra els agents de la BRIMO. Segons la Fiscalia, que demana una pena de vuit anys i mig de presó, el jove és culpable de delictes d'atemptat contra l'autoritat i desordres públics agreujats en el marc de les protestes contra un acte de Vox a Girona ara fa quatre anys.

"Imputat falsament"

L'actuació policial a la plaça 1 d'Octubre es va saldar, precisament, amb la detenció d'almenys sis antifeixistes i la destitució de l'intendent de la BRIMO, quan la conselleria d'Interior va comprovar la duresa de les càrregues. Amb tot, el grup de suport de Llorente i la seva defensa han negat els fets, han assegurat que els Mossos d'Esquadra no tenen cap prova que l'incrimini més enllà que la seva pròpia paraula, i que tot plegat és producte de "la maquinària repressiva" de la policia catalana, i que l'han "imputat falsament" per plantar-li cara al feixisme. El col·lectiu Alerta Solidària també ha convocat per a aquest dijous a les nou del matí un acte en suport de l'acusat davant el Palau de la Justícia de Girona.

"Acusació desmesurada" i sense proves

En l'escrit d'Alerta Solidària, denuncien que "quatre anys després" dels fets de la plaça 1 d'Octubre "la Fiscalia ha decidit presentar una acusació desmesurada" contra el jove, "per uns fets orfes de prova objectiva". En aquest sentit, remarquen el fet que en cap de les desenes de vídeos i imatges que es van fer d'aquell dia s'hi pot veure Llorente fent cap llançament contra els antiavalots, i que "curiosament" els únics testimonis són dos agents. Per això consideren que el seu cas és en realitat un càstig per haver plantat cara a Vox i la "col·laboració del sistema judicial i dels cossos i forces de seguretat amb l'extrema dreta que la protegeix permanentment", tot plegat en un context en el qual "el feixisme està clarament en progressió".