Dura petició de la fiscalia a un dels detinguts durant les protestes contra la sentència del procés. El ministeri pÚblic demana una condemna de sis anys de presó per a un jove nord-americà que va ser enxampat quan pretenia cremar dos contenidors durant la vaga del 18 d’octubre.

La fiscalia demana per al jove, que es troba empresonat, dos anys de presó per un delicte de desordre públic i quatre anys per un delicte de danys, segons avança La Vanguardia. També sol·licita una multa de 7.500 euros. Si el jove és condemnat, la fiscalia demana que  sigui expulsat del territori espanyol un cop hagi complert una tercera part de la condemna i que es prohibeixi la seva entrada a Espanya durant vuit anys.

Els fets que s’imputen al jove van tenir lloc el matí del 18 d’octubre de l’any passat a la plaça Catalunya durant la vaga general convocada en protesta per la sentència de Tribunal Suprem. El noi va ser detingut per agents de la Guàrdia Urbana a la plaça quan intentava cremar un contenidor. Abans, segons l’acusació, havia intentar fer el mateix en una paperera a la cruïlla de la Gran Via amb el carrer Aribau. En el moment de ser detingut li van trobar vuit encenedors.