El Tribunal Suprem va ratificar fa uns dies la sentència del Palau de la Música per la qual es confirmen les penes de presó per a Fèlix Millet i Jordi Montull: 9 anys i 8 mesos de presó i multa de 4,1 milions d'euros a qui va ser màxim responsable del Palau de la Música Catalana, Fèlix Millet, i 7 anys i 6 mesos de presó i multa de 2,9 milions d'euros al també exresponsable de la mateixa entitat, Jordi Montull.

El ministeri públic s'ha adreçat ja a l'Audiència de Barcelona perquè ordeni l'ingrés a presó de tots els condemnats, entre els quals hi ha l'exresponsable financera del Palau, Gemma Montull, i l'extresorer de CDC Daniel Osàcar.

El Suprem també va ratificar a més que tots dos hauran de tornar 23 milions d'euros a les estructures del Palau (Consorci, Fundació i Associació), els fons que van desviar en profit propi.

El ministeri públic demana que es facin els requeriments oportuns per fer efectiva la responsabilitat econòmica fixada en la sentència, tant relativa a la responsabilitat civil com al comís dels guanys obtinguts il·lícitament.

Els magistrats de la secció 10 de l'Audiència de Barcelona deliberen des de dilluns, després que el Tribunal Suprem (TS) va ratificar la sentència al rebutjar el recurs dels condemnats, tot i que, al no ser una causa amb presos preventius, no està entre els procediments inajornables sota l'estat d'alarma, han detallat fonts jurídiques.

En la seva sentència, donada a conèixer dijous passat, l'alt tribunal va confirmar també el comís de 6,6 milions d'euros a l'extinta CDC com a guanys obtinguts mitjançant tràfic d'influències.