La Fiscalia demana cinc anys de presó per a tres ultradretans espanyolistes que van agredir un manter indi de religió sikh a Barcelona durant una concentració de Societat Civil Catalana just després de la declaració unilateral d'independència. Els acusa de robatori amb violència i lesions amb l'agreujant de motivació racista i religiosa per haver colpejat el venedor ambulant i haver-li robat quatre banderes espanyoles que l'home volia vendre durant la concentració. Diversos acusats tenen antecedents similars.

Segons el fiscal, cap a dos quarts de tres de la tarda del 29 d'octubre del 2017 la víctima estava venent de forma ambulant al carrer, a la cantonada entre Pau Claris i Casp. En concret venia banderes espanyoles aprofitant la massiva concentració de Societat Civil Catalana a favor de la unitat d'Espanya just dos dies després de la declaració unilateral de la independència al Parlament. El venedor portava el tradicional turbant sikh, propi de la seva comunitat religiosa.

Quan els acusats van arribar a la zona i van veure l'origen estranger del venedor van decidir robar-li les quatre banderes que portava per vendre. La víctima es va resistir a les estrebades i va forcejar amb els lladres, que van acabar prenent-li les banderes mentre li cridaven "moro" i "musulmà" i li donaven cops de puny i puntades de peu a diverses parts del cos. Un altre dels acusats va romandre veient l'agressió sense oposar-s'hi. L'agressió es va acabar quan uns altres ciutadans hi van intervenir. Quan ja marxaven, un dels acusats es va girar ensenyant-li les banderes robades al venedor i dient-li "mira, morito".

Cap a les 5 de la tarda els acusats van anar al davant del Palau de la Generalitat, on hi havia una altra concentració espanyolista. Un d'ells lluïa una de les banderes robades i va ser denunciat administrativament per la 'llei mordassa'.

Per tot això, el ministeri públic els demana cinc anys de presó i sis d'allunyament respecte a la víctima per robatori amb violència i intimidació, 600 euros de multa, indemnització de 1.500 euros per danys morals i pagar les quatre banderes espanyoles robades.

Es dona la circumstància que un dels acusats portava tatuada a la mà una creu esvàstica i en una foto a Twitter sortia saludant amb tres dits alçats, com el jurament nazi. De fet, dos dels acusats ja tenien denúncies prèvies per usar i exhibir navalles, un altre per agredir un indi, i un altre havia estat identificat per agredir sud-americans. Un dels acusats va ser arrestat el 2015 per robar i agredir a un magrebí.