La Fiscalia belga no veu clares les euroordres dictades contra els consellers Toni Comín, Lluís Puig i Meritxell Serret i ha demanat al jutge Llarena que precisi les ordres de detenció.

En un escrit a què ha tingut accés La Sexta, la justícia belga planteja una sèrie de preguntes al magistrat del Tribunal Suprem amb l'objectiu que aclareixi la sol·licitud de detenció internacional. A més, la fiscalia adverteix Llarena que Bèlgica no els pot entregar per desobediència, atès que aquest delicte no existeix en la seva legislació.

Comín, Puig i Serret van declarar el mes d'abril davant d'un jutge a Brussel·les, que els va deixar en llibertat a l'espera que es decideixi l'euroordre. El magistrat va decidir de no imposar-los cap mena de fiança, tot i que sí que els va imposar mesures cautelars com la prohibició de sortir del país i l'obligació d'estar localitzables en un domicili i atendre les peticions que els faci la justícia belga.

El següent pas serà una vista als jutjats perquè el magistrat decideixi si són extradits o no. L'advocat Gonzalo Boye ha manifestat aquesta setmana al programa Tot es mou de TV3, que Alemanya "no extradirà" el president Carles Puigdemont a Espanya, ni tampoc els consellers. Boye s'ha mostrat convençut que el jutge Llarena "s'endurà una sorpresa" perquè les conclusions dels diversos països europeus seran coincidents. "Que la gent es manifesti, que vulgui opinar, més enllà de la frontera no és delicte", ha indicat. Ha recordat que la vista amb la justícia belga serà el dimecres 16 de maig.