La Fiscalia de l'Audiència Nacional ha desmentit aquest dimarts que el fiscal d'aquest organisme Carlos Bautista participés en "qualsevol activitat" relacionada amb el president de la Generalitat a l'exili, Carles Puigdemont, tal i com sospita la policia belga en la seva investigació sobre les balises instal·lades al cotxe del president.

El mateix president Puigdemont i JxCat havien demanat aquest dimarts explicacions en entendre que Bautista hauria estat la persona responsable de la col·locació de les balises de seguiment al cotxe de Puigdemont, tasca que hauria fet durant una estada a Bèlgica.

"La presència del fiscal Carlos Bautista Samaniego a Brussel·les, durant els dies 28 al 31 de gener del passat any, es va emmarcar en les activitats del Projecte Europeu JUPITTER (Judges Prosecutors Involved in Tackling Terrorism) de lluita contra el terrorisme en el qual la Fiscalia espanyola participa sent el seu representant l'esmentat fiscal", explica el ministeri públic. Segons exposa, "les despeses de transport i allotjament per a aquesta reunió van ser sufragades per la Unió Europea".

"Els fiscals continuaran exercint les seves funcions amb estricta observança del principi de legalitat, d'imparcialitat i la protecció dels drets i llibertats fonamentals", afegeix en un comunicat la Fiscalia de l'Audiència Nacional.