La Fiscalia de l'Audiència Nacional (AN) ha anunciat que obrirà diligencies en relació amb els fets denunciats pel PSOE la nit de Cap d'Any, on diversos manifestants van penjar i apallissar un ninot del president espanyol, Pedro Sánchez. L'anuncia s'ha fet a través d'una nota de premsa emesa per la tinenta fiscal de l'Audiència Nacional, Marta Durántez. Aquesta decisió es materialitza després que el passat dimecres la cap de la Secretaria Tècnica de la Fiscalia General de l'Estat (FGE), Ana Isabel García León, remetés l'assumpte a la Fiscalia de l'Audiència Nacional per mitjà d'un ofici. "El dia d'avui s'ha procedit a l'obertura de diligències d'investigació penal preprocessals per part de la Fiscalia de l'Audiència Nacional per a l'estudi dels fets denunciats, determinació de possibles delictes i competència perquè en prengueu coneixement", es recull en el comunicat. 

La nota de premsa de la Fiscalia de l'AN es fa ressò de la denúncia del PSOE on s'especifica que durant la concentració es va penjar un ninot identificat amb el president del Govern "al qual es va colpejar repetidament mentre es proferien diverses expressions que poguessin ser constitutives de delicte". La denúncia dels socialistes es compon de gairebé 60 pàgines, on es detallen que els fets podrien constituir un delicte d'odi per ideologia política. Aquesta mena de delicte només es pot aplicar en els col·lectius considerats vulnerables, en aquesta línia els socialistes argumenten que el seu partit va ser perseguir durant la dictadura i la Guerra Civil. 

Revuelta i la seva vinculació amb Vox

L'entitat que va organitzar les protestes a Ferraz per Cap d'Any va ser Revuelta i en la seva denunciar el PSOE els vincula amb Vox. La denúncia detalla que un dels líders de Revuelta, Pablo González Lasca, és responsable de Màrqueting Digital del partit, i “sembla que treballa en íntima connexió amb el diputat de Vox, Manuel Mariscal, al capdavant de la vicesecretaria nacional de Comunicació”. En tot cas, el PSOE va aclarir que Revuelta no està constituïda legalment com a associació i, per tant, es van utilitzar altres associacions, com Plataforma 711 i ASOMA, que sí que compten amb una fórmula jurídica que els permet contractar i sol·licitar autoritzacions administratives.

La relació entre Vox i Revuelta s'ha sospitat des del mateix naixement de la segona. Tanmateix, aquesta tesi es va enfortir després que El Independiente publiqués com les factures per les donacions realitzades a l'organització juvenil són enviades de l'adreça de correu compras@voxespana.es. Tot i aquesta connexió, Vox es va rentar les mans afirmant que Revuelta havia fet servir el seu nom sense el seu coneixement ni el seu consentiment. 

 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!