La fiscalia ha desestimat una denúncia presentada contra el número dos de Vox, Javier Ortega Smith, per un delicte d’odi contra els musulmans. L’abril passat l’organització Musulmanes contra la Islamofòbia va denunciar-lo per les paraules pronunciades durant un míting a València al setembre del 2018.

Segons informa El Confidencial Digital, la fiscalia ha decidit arxivar la denúncia després d’investigar els fets. Ortega Smith va assegurar durant un míting al Casino d’Agricultura que  "serem més forts davant l'enemic comú que té un nom molt clar i jo no deixaré de dir-ho en totes les intervencions".

"El nostre enemic comú, l'enemic d'Europa, l'enemic de la llibertat, l'enemic del progrés, l'enemic de la democràcia, l'enemic de la família, l'enemic de la vida, l'enemic del futur es diu la invasió, es diu la invasió islamista", va afegir.



"No estan disposats que les seves dones hagin de cobrir el seu rostre amb una tela negra i ser tractada deu passos enrere, pitjor que els camells. No estan disposats que s'acabi amb el que entenem per civilització per respecte als drets i a la llibertat", va assenyalar Ortega Smith a València.

En el moment de presentar la denúncia, el coordinador i portaveu d'aquesta entitat, Ibrahim Miguel Ángel Pérez, va assegurar que les afirmacions del número dos de Vox eren "rotundament falses i atempten contra la pau social i la convivència, al fomentar la creació d'una atmosfera de temor i rebuig cap a les comunitats musulmanes."