La Fiscalia ha arxivat la investigació contra el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, per un delicte de prevaricació que havia denunciat Ciutadans en considerar que "no s'estava protegint prou els Mossos d'Esquadra" després que el Govern anunciés que només es personaria pel delicte de lesions en casos d'aldarulls i no pel d'atemptat a l'autoritat o desobediència, amb l'argument que d'aquests ja se n'ocupa el ministeri públic. La fiscalia considera legal aquesta decisió d'Interior sempre que s'apliqui en tot tipus d'aldarulls i manifestants, com el propi Sàmper va assegurar que es faria en seu parlamentària.

Segons el ministeri públic, correspon al Govern exercir l'acció penal "conforme al seu propi o particular interès". La instrucció que va anunciar Sàmper en aquest sentit, continua, "està dictada en base a criteris exclusivament polítics en el marc de l'acció de govern", i és en el marc polític o sindical on ha de ser discutida.

A més, l'escrit de la fiscalia subratlla que el propi conseller va deixar clar que es continuaria donant assistència jurídica en cas de lesions, i va apuntar que se seguiria el mateix criteri en manifestacions de signe independentista o de qualsevol altre, motiu pel qual descarta la prevaricació.

La denúncia

El secretari de Comunicació de Cs a Catalunya i diputat electe al Parlament des de diumenge, Nacho Martín Blanco, va explicar ara fa dues setmanes que consideraven que la Generalitat estava "desatenent" els agents  i va considerar que s'hagin retirat acusacions contra manifestants en casos en què no hi havia una agressió física a un agent. Aquesta inacció, al parer del diputat electe de Ciutadans, podia ser constitutiva de delicte, ja que "està deixant a la intempèrie" els Mossos, sosté.

I

Blancova considerar "inadmissible" que la màxima preocupació del Govern davant les "imatges d'extrema violència contra els Mossos" sigui "tenir contents als extremistes de la CUP i carregar contra els Mossos d'Esquadra per la seva actuació contra la violència extrema". El diputat electe ha va acusar el Govern de defensar als violents en lloc de posar-se al costat dels agents.

 Imatge principal: Miquel Sàmper /  ACN

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat