El Tribunal d'Schleswig-Holstein ha cancel·lat l'ordre d'extradició que havia demanat la Justícia espanyola contra el president Carles Puigdemont. La fiscalia d'Schleswig-Holstein ha rebut aquest matí la comunicació del jutge Pablo Llarena en el sentit que retirava l'euroordre contra Puigdemont, i el Tribunal ha suprimit després totes les mesures cautelars que havia dictat al president, com la de presentar-se periòdicament a la policia alemanya i no abandonar el país.

A partir d'aquesta tarda, Puigdemont té llibertat de moviments per Europa com qualsevol ciutadà, exceptuant Espanya. Els advocats de Puigdemont li han recomanat que tampoc es desplaci a França, a causa dels convenis bilaterals i lligams que manté aquest país amb Espanya.

"El ministeri fiscal del land d'Schleswig-Holstein confirma que l'ordre de detenció europea contra l'expresident de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont ha estat retirada pel tribunal espanyol competent. Això elimina la base del procediment d'extradició. S'ha presentat una petició davant el Tribunal Superior d'Schleswig-Holstein per cancel·lar l'ordre d'extradició de Carles Puigdemont. Un cop s'hagi aixecat l'ordre d'extradició, el procediment d'extradició s'haurà acabat", ha indicat la fiscalia. Hores després el Tribunal ha indicat que l'euroordre ha quedat "revocada".

Puigdemont ha anunciat que a finals de la setmana vinent preveu tornar a Bèlgica, per impulsar el Consell de la República.