La Fiscalia General de l'Estat ha anunciat que exercirà accions contra el govern de la Generalitat i contra la Mesa del Parlament a partir de dilluns vinent. Així ho han assegurat fonts de fiscalia a El Nacional.

La Fiscalia fa setmanes que prepara una querella per un delicte de rebel·lió -penat amb fins a 30 anys de presó- contra el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, davant la hipòtesi que proclamés la independència, però ara, una vegada que la mesura ha estat aprovada pel Parlament, estudia ampliar aquesta acció penal a "tots" els qui han permès la comissió del presumpte delicte.

D'aquesta manera, la querella inclourà, almenys, els integrants del Govern i els membres de la Mesa que han permès la tramitació al Parlament de la moció per la qual s'ha declarat la independència, segons han indicat fonts de la Fiscalia.

De moment, la Fiscalia General de l'Estat no ha decidit encara davant quin tribunal la interposaria, cosa que depèn dels aforaments dels afectats i dels diferents escenaris que s'obriran amb l'aplicació de l'article 155 de la Constitució.