Que el Tribunal Suprem hagi obert una causa per terrorisme a Puigdemont pel Tsunami no ha encès les alarmes del fiscal general de l'Estat, Álvaro García Ortiz. El fiscal general ha demanat emmarcar "dins de la normalitat absoluta" que el Suprem obri una causa penal a Carles Puigdemont per terrorisme, en contra del criteri de la Fiscalia. "La Fiscalia va emetre el seu dictamen amb unes tesis jurídiques que no han estat acceptades pel Tribunal Suprem. Cal emmarcar-ho dins de la normalitat absoluta, ni treu un àpex de legitimitat a la Fiscalia plantejant aquestes tesis, ni, per descomptat, és discutible que el Suprem hagi de fer la seva funció i la seva feina i acceptar la resolució que el Suprem, el camí processal que ha marcat el Suprem ens porti endavant", ha asseverat García Ortiz.

En una entrevista a la Cadena Ser aquest diumenge sobre si la decisió del Suprem pot marcar doctrina i que una hipotètica condemnada al cas Tsunami com a terrorisme s'apliqui en altres circumstàncies, García Ortiz ha indicat que no li agrada "en absolut" fer "jurídica-ficció". Així, ha explicat que "anticipar-se" al que serà la doctrina del Suprem en supòsits semblants "és ficció". "Seguirem els camins processals", ha insistit. A més, ha dit que no considera "en absolut" la decisió del Suprem com una esmena al treball de Fiscalia i ha relatat que es tracta del "joc de l'estat de dret i del procés penal" i aquesta és "la responsabilitat que tenen els magistrats de resoldre aquestes controvèrsies jurídiques". "No està passant res d'excepcional, està passant que cadascú fa la seva feina", ha reiterat el Fiscal General.

El Suprem obre una causa per terrorisme contra Puigdemont per Tsunami

El Tribunal Suprem va obrir dijous passat una causa contra el president de la Generalitat a l'exiliCarles Puigdemont, per investigar-lo pel delicte de terrorisme a la causa de Tsunami Democràtic. El tribunal també accepta investigar el diputat d'ERC Ruben Wagensberg —ja que assegura que l'actuació de Tsunami va superar l'àmbit de Catalunya; si no, el tribunal seria el TSJC— i retorna els altres deu investigats per terrorisme al jutge de l'Audiència Nacional, Manuel García-Castellón, la tesi del qual ha estat assumida pels magistrats del Suprem. La magistrada Susana Polo ha estat designada com a instructora de la causa contra Puigdemont i Wagensberg, que fa poc que ha marxat a Suïssa. El tribunal equipara Tsunami amb el "terrorisme de carrer" amb què es van batejar les accions de la kale borroka a Euskadi.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!