Degoteig imparable de càrrecs públics que han estat vacunats contra la Covid-19 saltant-se la normativa fixada pel Ministeri de Sanitat. L’últim cas, el del fiscal en cap de Castelló, José Luis Cuesta, que ha presentat la seva dimissió després que es fes públic que l’11 de gener passat va ser vacunat al centre d’assistència primària 9 d’Octubre de la capital valenciana. La Fiscalia General de l'Estat ha acceptat immediatament la seva renúncia.

La dimissió de José Luis Cuesta se suma a la de la regidora de Sanitat i tinent d'alcalde de l’Ajuntament de Dènia, la socialista Cristina Morera, que avui ha plegat després d’admetre que es va vacunar en una residència el 12 de gener passat.

150 vacunacions irregulars al País Valencià

Des que va començar la campanya de vacunació al País Valencià el 27 de desembre, la Generalitat ha detectat almenys unes 150 vacunacions irregulars, entre elles les del fiscal en cap de Castelló i de la regidora de Dènia.

Cuesta i Morera se sumen a altres set alts càrrecs que s’han vacunat sense estar entre els prioritaris. Són els alcaldes del PSOE de Rafelbunyol, Fran López; El Verger, Ximo Coll;  Els Poblets, Carolina Vives; l’alcalde del PP de La Nucia, Bernabé Cano, la regidora popular d'Oriola, José Galiano, l’alcalde del PP de Vilafermosa, Luis Rubio,  i el diputat provincial del PP a Alacant, Juan Bautista Roselló.

Cristina Morera concejal Debnia dimite Covid EPLa regidora de Dènia Cristina Morera / EP

Sense segona dosi

La regidora de Sanitat i Benestar Social de Dénia que s'ha vacunat sense ser de risc contra la Covid-19, ha anunciat la seva dimissió aquest dimecres i ha avançat que declinarà rebre la segona dosi. Morera ha admès el seu “error” i  ha assegurat que no va haver-hi mala fe en la seva actuació. Segons ha explicat, el 12 de gener a les 20 hores li van trucar per administrar-li una de les dosis que sobraven per a evitar que es perdés.

En el cas del fiscal en cap de Castelló, es dona la circumstància que fa uns dies es va fer públic que els jutges d'instrucció de Castelló van elevar una queixa al Consell General del Poder Judicial (CGPJ) per presumptes "ingerències" comeses el passat estiu presumptament per José Luis Cuesta.

Imatge principal, el fiscal en cap de Castelló,  José Luis Cuesta / EP