El diari britànic Financial Times, el més influent en l'economia mundial, ha destacat en una crònica sobre el partit ultra Vox, el seguidisme que n'està fent el president del PP, Pablo Casado. "Pablo Casado, que va arribar a la direcció del PP al mes de juny, es veu cada vegada més obligat a respondre al desafiament de Vox, i va dir després del míting que van celebrar [els ultres] a Vistalegre que compartia "moltes idees i molts principis" amb el partit, i va suggerir que les dues formacions haurien d'unir forces per derrotar el govern socialista", indica.

Segons el Financial Times, per aquesta raó Casado va adoptar "una línia dura" a l'estiu sobre la immigració, coincidint amb l'arribada de migrant des del Marroc. Afegeix que la meitat de les 100.000 persones extracomunitàries que han entrat a la UE aquest any, ho han fet per Espanya.

Financial

El diari, que ha parlat amb el líder de Vox, Santiago Abascal, recull el seu convenciment que aquests moviments del PP el beneficien. "Per a Abascal, els intents del PP de girar a la dreta en matèria d'immigració només serveixen per legitimar el missatge de Vox i estimular el seu ascens. "Com més se'n parla, més credibilitat ens dona", diu", apunta el diari.

La crònica, que es titula El despertar de l'extrema dreta espanyola desestabilitza els partits majoritaris, no dona gaires possibilitats reals a Vox, tot i la psicosi que regna al PP i també a Cs. Argumenta que la població espanyola no té una gran preocupació per la immigració. Tot i que obvia que Vox també es mou per l'espanyolisme.