"Els socialistes espanyols tenen l'oportunitat de resoldre la qüestió catalana". Aquest és el titular d'un article del Financial Times que assegura que, després de la victòria de les eleccions generals, el PSOE té "un mandat qualificat per mirar de resoldre la gran qüestió d'Estat".

El rotatiu britànic explica que els votants espanyols van refusar "picar l'ham d'una dreta radicalitzada que, en el cas de Vox, volia abolir el govern català". De la mateixa manera, el Financial Times destaca la desfeta del PP, que qualifica de "la pitjor derrota que han tingut".

El diari carrega contra la triple dreta (Vox, Ciutadans i PP) i els diu que durant la campanya "van competir per veure qui podia ser més radical a l'hora d'atacar el nacionalisme i defensar la unitat d'Espanya". Si més no, el Financial recorda als seus lectors que aquesta pràctica d'atacar els independentistes "el PP ja l'ha feta servir en el passat".

El suport del PSOE al 155

L'article, escrit pel periodista expert en afers exteriors David Gardner, posa de manifest que el partit guanyador dels darrers comicis és un dels que va donar suport a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució: "Una mesura que no s'havia fet servir mai". 

De la mateixa manera, Gardner escriu sobre l'amenaça del PP amb l'aplicació d'un 155 indefinit si guanyava les eleccions. "Després de la derrota electoral ja no pot fer aquesta amenaça", sentencia.