El diari econòmic Financial Times ha advertit en una informació dels riscos que tindrà la suspensió dels 4 diputats catalans que són presos polítics, per part del Congrés espanyol.

El rotatiu, partidari del diàleg en el conflicte català, ha apuntat que és una iniciativa impulsada sobretot per la dreta espanyola, a qui atribueix una posició radicalitzada contra l'independentisme. I lamenta que la mesura pot ara "fer mal" a unes relacions del president Pedro Sánchez amb els partits independentistes que ja era molt complicada.

"La mesura, aplaudida per legisladors espanyols de dretes que són extremadament hostils a la independència de Catalunya, podria fer més mal encara a la ja tensa relació del president socialista Pedro Sánchez amb els partits independentistes catalans pocs dies després que rebutgessin la tria que va fer [de Miquel Iceta] per presidir el Senat d'Espanya", ha afegit.

Financial Times

El diari posa l'atenció també en el fet que amb la suspensió dels diputats catalans, la majoria absoluta al Congrés baixa, i per tant Sánchez ho té més fàcil superar la investidura a la primera volta. Això sempre que els diputats suspesos no abandonin l'acta.