El diari econòmic Financial Times ha advertit avui que si el poder espanyol bloqueja la prevista investidura de Carles Puigdemont es pot produir una reacció independentista. "Si els tribunals bloquegen la investidura [per considerar-la il·legal], podria ser utilitzat com una altra arma pels independentistes, per intentar demostrar que Espanya maltracta la comunitat i trepitja els seus drets democràtics, i que la independència és l'única opció", assenyala.

Financial Times repassa la "batalla jurídica" que implicarà el fet que Puigdemont no pugui assistir al ple d'investidura, perquè seria detingut. Recorda que quan es va elaborar el reglament del Parlament el 1980 no hi havia Internet, i per tant no estava prevista la compareixença per videoconferència, però tampoc parla "de la presència física" del candidat.

Segons el diari, la confirmació que Puigdemont serà el candidat a la reelecció disgusta "alguns moderats de la banda independentista", que voldrien un perfil més acomodatici. Recorda també que el vicepresident Oriol Junqueras havia sonat com a presidenciable abans de les eleccions, i que "va ser vist com algú que agafaria una línia més moderada, buscant impulsar la independència a llarg termini".