L'accelerat augment de casos de coronavirus a la Comunitat de Madrid no passa desapercebut i el prestigiós diari econòmic Financial Times ja s'hi ha fixat. En un extens reportatge, el mitjà destaca que "Madrid és un cop més la pitjor regió d'Europa, mentre que Nova York està començant a reobrir".

El diari contraposa ambdues ciutats per les seves coincidències durant l'inici de la pandèmia de la Covid-19 i com van prendre camins ben contraposats a partir del mes de maig. Si per una banda la capital d'Espanya "havia sortit completament del tancament i les restriccions decretades pel govern espanyol durant l'Estat d'Alarma havien caducat", per l'altra a Nova York "es va prendre la decisió de procedir molt més lentament". "Va ser una fatídica separació dels camins per a les dues ciutats", indica.

Madrid vs. Nova York

Així doncs, el Financial Times contraposa la situació actual de les dues ciutats amb dades que no poden ser més evidents. Si la setmana passada, gairebé una quarta part de les persones que es van fer un test a Madrid van donar positiu, a Nova York la xifra s'ha mantingut per sota del 2% des del 7 de juny.

Per altra banda, el mitjà destaca que durant els darrers set dies, si Madrid ha notificat 331 casos per cada 100.000 habitants, a Nova York el percentatge equivalent és de 25,2, una xifra 13 vegades més baixa.

"La història de com van divergir Madrid i Nova York és una història de les greus conseqüències dels errors comesos, sobretot sobre la supressió gradual de les mesures restrictives; de tensions entre les prioritats econòmiques i de salut; i de la realitat emergent d'una segona onada de coronavirus que cau sobre Europa. Ara això amenaça a França i el Regne Unit, que han experimentat un augment notable dels casos", assenyala.

El diari també recull l'opinió de diversos epidemiòlegs que urgeixen les autoritats polítiques espanyoles i madrilenyes a elaborar un pla de contenció dels contagis i dubten de la suficiència de les últimes mesures adoptades per la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso.