El diari econòmic Financial Times, el més influent a nivell mundial, ha deixat en evidència les acusacions de rebel·lió de la fiscalia espanyola contra els presos polítics catalans, recordant que el moviment independentista català és "aclaparadorament pacífic". El missatge de la fiscalia no ha trobat credibilitat en el gran diari de la City de Londres.

El rotatiu parla d'aquesta paradoxa amb un llenguatge que s'acosta a la ironia. "A Espanya hi ha un debat acarnissat sobre si l'aclaparadorament pacífic envit independentista, que va portar a un referèndum informal i després a una declaració d'independència, podria considerar-se violent", afirma.

Financial Times, que recorda que les acusacions formulades comporten "llargues penes de presó", analitza quin impacte pot tenir tot plegat en l'estabilitat del govern espanyol. "El govern socialista en minoria de Pedro Sánchez és molt conscient que el judici als líders catalans, que s'iniciarà a principis de l'any vinent, amenaça de trencar la fràgil pau entre Madrid i Barcelona en els darrers mesos", assenyala.

"El govern català independentista ha fet de l'alliberament dels seus antics dirigents una part central de la seva agenda política. Una sentència dura podria provocar un altre augment de les tensions, i desembocar en un nou impuls a la independència catalana", pronostica.