El diari econòmic britànic Financial Times es fa ressò del "bloqueig" de la situació política espanyola després del fracàs de la candidatura de Pedro Sánchez en el debat d'investidura de la setmana passada. En un editorial publicat aquest diumenge, el diari dirigeix la seva mirada en especial a Ciutadans. En la conclusió de l'article afirma que el partit d'Albert Rivera "ha de repensar la seva posició respecte a una coalició".

Financial Times assegura que l'actitud de rebuig d'un acord de Ciutadans és el que va portar Pedro Sánchez a intentar una coalició amb Unidas Podemos que va ser "incòmoda" per al PSOE, en estar "molt més a l'esquerra".

Dissipar tensions a Catalunya

Per això, el diari britànic reclama Ciutadans que canviï la seva posició. "Un acord donaria al senyor Sánchez una majoria estable i al país el govern que necessita", apunta l'editorial. Financial Times proposa que aquesta coalició hauria d'abordar una "reforma política" que permeti "una autonomia regional més gran mentre es manté la sobirania de l'estat espanyol intacta" per a, amb això, "dissipar" les tensions a Catalunya. Després d'això, "el focus podria tornar a estar en l'economia".