El flamant ministre d'Exteriors, Josep Borrell, s'ha proposat que el seu mandat serveixi per revertir la mala imatge d'Espanya que tenen certs mitjans internacionals arran de la repressió contra l'independentisme després de l'1-O. Per això ha iniciat una campanya amb mitjans internacions amb base a l'estat espanyol i ha fet diverses entrevistes. De moment, però, al Financial Times no ha aconseguit acabar d'entabanar-lo.

"Espanya busca silenciar la crítica de la 'llegenda negra'". Així és com el diari britànic titula l'article, on inclou parts de l'entrevista al ministre. Tot i que l'article no fa gaires interpretacions i es limita a explicar què va dir el ministre a l'entrevista, que Borrell va realitzar conjuntament amb altres mitjans, sí que alerta de la intenció de Borrell de "silenciar" la crítica.

Pel que fa a les declaracions del ministre, cal destacar que Borrell assegura que Madrid està perdent la batalla amb Catalunya i que durant l'etapa de repressió, Espanya ha perdut la "reputació""A l'opinió pública [internacional] i entre els intel·lectuals d'avui, la narració dels separatistes ha estat àmpliament acceptada", denuncia Borrell, que també assegura que Espanya s'ha presentat en els últims temps com un país que va enrere i que és autoritari.

Per tots aquests motius, Borrell assegura que va acceptar la tasca com a ministre. "Crec que Espanya ha de fer un treball millor explicant què està passant a Catalunya i al país", defensa el nou ministre.