L'expedient que ha obert la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) al ministre d'Exteriors, Josep Borrell, ha arribat al diari britànic Financial Times i a la cadena nord-americana Bloomberg, els dos mitjans més influents a nivell mundial en el món econòmic. Els dos mitjans veuen Borrell com el nou problema del govern espanyol, després de les dimissions dels ministres Màxim Huerta i Carmen Montón.

Borrell ha estat investigat per la venda d'accions d'Abengoa per un valor de 9.030 euros, quan era conseller de la companyia i mentre coneixia informació privilegiada.

El Financial Times assegura que la sanció contra Borrell representa "un nou cop per al govern de Pedro Sánchez". "El govern de Sánchez, que disposa d'una minoria exigua al Congrés, ha estat colpejat per una sèrie d'escàndols en els darrers mesos, amb la dimissió de dos ministres des que va assumir el poder al mes de juny", ha afegit.

Bloomberg ha emmarcat també Borrell en la filera de ministres polèmics que ha tingut el govern de Pedro Sánchez. "Des de la caiguda del govern ple d'escàndols de Mariano Rajoy en una moció de censura al juny, els socialistes de Sánchez han rebut l'impacte d'una sèrie d'acusacions contra els ministres. Amb el control de només una quarta part del Congrés, Sánchez ha tingut problemes per deixar empremta", ha indicat.